
Hikayemiz
1999 yılında Hollanda Wageningen Üniversitesi ve Araştırma Merkezi'nde bilimsel bir araştırma projesi olarak başlayan çalışma, Dr. Tineke Creemers ve Dr. Willem Jan Bosma’nın yara iyileşmesi üzerinde balın etkilerine ilişkin yeni fikirler geliştirilmesine zemin hazırladı.
Kullanılan bal bileşiminin (aktif enzimlerin varlığı ve balın asitliği (düşük pH)) bu etkiler açısından çok önemli olduğunu buldular.
Arı ve Arı Kovanları
Bfactory'nin yıllar içinde hızla büyümesi nedeniyle, Hollanda'daki küçük ölçekli üretim tesisimiz kısa sürede bal ihtiyacımızı karşılayamaz duruma gelmiştir. En iyi koşul ve en profesyonel arıcıları bulma arayışımız bizi, arıların tescilli flora karışımımıza erişebildiği Avrupa'nın ücra bölgelerindeki mevcut lokasyonlarımıza götürmüştür. Hiçbir zaman pestisit kullanılmaz ve ideal kompozisyona ulaşmak için balımız belirli zamanlarda özenle toplanır.
Sıkı kalite normları, Bfactory ürünleri için yalnızca doğru bileşime sahip ve kimyasal kalıntı içermeyen balın kullanılmasını sağlar.
Arı kolonilerimize, doğaya ve arıların sağlığına saygılı bir şekilde geleneksel yöntemlerle profesyonel arıcılarımız tarafından bakılmaktadır.
